Diensten

Kleurmanagement is een verzamelnaam voor de organisatie van kleur op uw computer, uw randapparaten en uw drukmachines. Het hangt er vanaf hoe u deze zaken heeft georganiseerd en hoe u alles heeft ingesteld of een beeld en de kleuren wèl of niet goed wordt weergegeven.

Het kleurmanagementsysteem op uw computer organiseert hoe de diverse randapparaten en applicatieprogramma's met elkaar communiceren op basis van (kleur-)profielen van alle systeemonderdelen en HOE ieder randapparaat zich qua kleur gedraagt. Want als het systeem niet weet hoe de monitor zijn kleuren presenteert, hoe kan het systeem en uw applicatie-software dan correcte kleurinformatie doorgeven aan de monitor?

Er is nog een ander probleem: randapparaten verlopen qua kleur. Met name monitoren verlopen relatief snel qua kleur. Dat betekent dat u uw monitor regelmatig (1 x per maand) moet kalibreren om er zeker van te zijn dat de kleuren op de juiste manier worden gepresenteerd. Kleurverloop komt relatief veel minder voor bij inkjet printers. Dus bij een inkjet printer kunt u meestal volstaan met een eenmalige profielcreatie en 1 x per jaar een herkalibratie (of linearisatie).

WVS Color kan u helpen met het beheer van uw kleuren op al uw randapparatuur en drukmachines. Voor het aanmaken van profielen in de professionele fotografie tot en met het instellen van drukpersen voor commercieel en verpakkingsdrukwerk.

Voor informatie: neem contact op met ons als u het kleurbeheer goed wilt organiseren of als u problemen heeft de kleuren goed te krijgen in uw drukwerk.